13 maart 2018

Filip Kindt is de nieuwe Manager Mennen in België

De Belgische mencommissie heeft internationaal tweespanrijder Filip Kindt aangesteld als Manager Mennen. Kindt vervangt Françoise Thiry die eind 2017 haar functie neerlegde.

Filip Kindt
Foto: Krisztina Horváth

De 58-jarige Kindt woont in Welden nabij Oudenaarde en is sinds 1999 actief in de mensport met zijn tweespan Lipizzaners. Kindt nam voor België deel aan de Wereldkampioenschappen tweespannen in Kecskemét 2009, Topolcianky 2013 en Lipica 2017. In het dagelijks leven is hij manager in de internationale houtbranche waarvoor hij veel reist.

Allereerst gaat Filip Kindt zich concentreren op de voorbereidingen voor het WK enkelspannen in Kronenberg: “We hebben niet veel tijd dus de enige manier om snelle stappen te maken is om de verschillende kandidaten te testen. Hierdoor kunnen we de goeden van de minder goeden onderscheiden. Op deze manier weten de kandidaten zelf ook of hun kandidatuur relevant is of niet of misschien nog iets te vroeg. Dit kan de keuze voor het WK makkelijker maken. Ik heb een gesprek gehad met Françoise Thiry en Félix-Marie Brasseur waarin zij mij de achtergrond over de training in Gesves hebben verteld. Binnen zeven dagen maken we de selectie voor de CAI3* in Kronenberg in april bekend. Over twee weken staat er een training gepland en vervolgens moeten we de paarden keuren. Er is flink wat werk aan de winkel.”

Pony’s zoeken manager

Jan Devaere, voorzitter van de Belgische mencommissie: “Na de begeleiding van de enkelspan paarden, volgen de tweespan paarden voor wie in 2019 het WK op het programma staat. Zij hebben dus nog iets meer tijd om hun planning te maken. Dit jaar geven we Filip Kindt de kans zich te ontwikkelen als teammanager. We willen de pony’s zo goed mogelijk begeleiden, maar we willen niet dat het werk half wordt gedaan. Daarom zijn we op zoek naar iemand die de pony’s wil begeleiden.” Devaere hoopt hier binnenkort meer informatie over te kunnen geven.


Filip Kindt
Foto: Krisztina Horváth