10 maart 2018

Nederlands vierspanteam Tryon na Aken bekend

Tijdens Indoor Brabant – The Dutch Masters gaven de KNHS en de acht betrokken bondscoaches gisteren een uitgebreide toelichting op de voorbereidingen en planning voor de Wereldruiterspelen die van 11 tot en met 23 september in Tryon (USA) verreden worden. Het streven is om de Nederlandse teams op zondag 29 juli bekend te maken. Dit is de slotdag van het NK Dressuur, dat een week na het CHIO Aken op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo verreden wordt.

Het WK vierspannen gaat op vrijdag 21 september van start met de dressuur, gevolgd door de marathon op zaterdag 22 september en de afsluitende vaardigheid en medailleceremonie op zondag 23 september. Nederland is titelverdediger in de landenwedstrijd.

Bondscoach Harry de Ruyter: “We hebben voor de komende tijd verschillende centrale trainingen en een aantal observatiewedstrijden op het programma staan. Met de komst van Bram Chardon in het A-kader en sterke B-kaderleden wordt het ook weer spannender in de selectie. Bram is enorm scherp en zal er voor zorgen dat de andere menners ook de handen vol hebben.”Foto: Krisztina Horváth

Observatiewedstrijden

  • CAI Kronenberg (NED), 19 – 22 april 2018
  • CAIO Windsor (GBR), 9 – 13 mei 2018
  • CAIO Valkenswaard (NED), 23 – 27 mei 2018
  • CAI Riesenbeck (GER), 21 – 24 juni 2018
  • CAIO Aken (GER), 17 – 22 juli 2018

Trainingen
Centrale trainingen in maart, april, en augustus voor A- en B-kaderleden.

A-kader

B-kader

De Nederlandse paarden vliegen vanaf Luik naar Greenville en weer terug. De vluchttijd is circa 9.20 uur.

Klik hier voor meer informatie over de FEI World Equestrian Games in Tryon.