19 september 2009

Timmerman wint marathon ondanks ongelukje

Theo Timmerman heeft vanmiddag de marathon van de internationale menwedstrijd in het Duitse Donaueschingen gewonnen. Timmerman kiepte na de finish van de vijfde hindernis om toen hij deze in hoge snelheid verliet, maar de menner uit Putten, zijn grooms en zijn paarden bleven ongedeerd en konden snel hun winnende marathonrit vervolgen.

Omdat het ongelukje gebeurde toen Theo de hindernis al had verlaten, had dit geen consequenties voor zijn marathonresultaat. Theo reed een mooie, beheerste marathon met zijn vierspan Duits gefokte ruinen.

De zeven hindernissen in Donaueschingen waren pittig te noemen. Scherpe wendingen en technische lijnen wisselden elkaar af. Parcoursbouwer Dr. Hartmut Kaufmann had zijn handen vol aan reparaties aan de hindernissen, waarvan een aantal erg aan vervanging toe zijn.
Ook Koos de Ronde reed een super marathon en was een lust voor het oog om naar te kijken. De Ronde eindigde achter Timmerman op de tweede plaats en is in het tussenklassement opgeklommen naar de tweede plek, net achter Theo Timmerman die de leiding van Tucker Johnson heeft overgenomen.
Tucker Johnson heeft zijn paarden gestald staan bij de Duitse menlegende Michael Freund ter voorbereiding op het WK in Kentucky 2010. Voor Johnson is Donaueschingen zijn eerste internationale optreden sinds het WK Beesd 2008. De Amerikaanse top-vierspanrijder won donderdag de dressuur en eindigde in de marathon op de achtste plaats.
Harry de Ruyter eindigde ondanks zijn zware verkoudheid op de 12de plaats in de marathon. Mark Weusthof nam een verkeerde poort in de laatste hindernis en moest vandaag genoegen nemen met de 23ste plaats.