22 februari 2009

WB Finale Gothenburg: Nederlandse vierspanrijders zetten de toon

Koos de Ronde (Zwartewaal) en IJsbrand Chardon (Den Hoorn) hebben vanavond de toon gezet in de warming up ronde van de Wereldbekerfinale vierspannen in de Zweedse havenstad Gothenburg. Koos de Ronde veroverde met zijn overwinning een uitstekende uitgangspositie in de finale, waarin hij als laatste van start mag. IJsbrand Chardon werd tweede en betreedt morgen net voor De Ronde de piste.

In het met enthousiaste toeschouwers volgeladen Scandinavium werd vanavond de startvolgorde voor de finale bepaald, wat resulteerde in prachtige sport. Een van de kanshebbers voor de titel, de Australiër Boyd Exell, maakte een onnodig foutje en eindigde op de derde plaats. IJsbrand Chardon reed een fantastische rit, maar Koos de Ronde liet zien dat het nog sneller kon. De regerend Nederlands Kampioen snoepte maar liefst drie seconden van de tijd van Chardon en kan 2000 euro op zijn rekening laten bijschrijven. Titelverdediger en laatste starter Christoph Sandmann maakte een misser in de eerste marathonhindernis en moet morgen als eerste van start.

Koos de Ronde in de warming up (foto: FEI/Rinaldo de Craen)