15 mei 2017

Windsor: Koninklijke prijs voor Philip Bateman

FEI Technical Delegate Philip Bateman ontving gisteren uit handen van Hare Majesteit Koningin Elizabeth de prestigieuze Geoffrey Cross Memorial Trophy tijdens de afsluiting van de Royal Windsor Horse Show. Bateman ontving de prijs voor zijn inzet, toewijding en bewezen diensten aan het evenement gedurende de afgelopen 32 jaar.

Philip Bateman ontving de Geoffrey Cross Memorial Trophy van hare Majesteit de Koningin
Foto: Rinaldo de Craen

Bateman is sinds 1985 betrokken bij de Royal Windsor Horse Show. Eerst als Assistent Technical Delegate en sinds 1998 als FEI Technical Delegate. Bateman behoort tot het selecte gezelschap van Level 4 TD’s, het hoogste niveau binnen de FEI voor deze functie, en is als zodanig betrokken bij een groot aantal internationale menwedstrijden en Europese-en Wereldkampioenschappen. Bateman staat bekend om onder andere zijn gevoel voor humor, zijn kennis van de FEI reglementen en zijn oplossingsgerichte handelen.

Bateman was totaal met stomheid geslagen toen hij tijdens de prijsuitreiking de zilveren schaal ontving uit handen van de Koningin en was zeer vereerd met deze koninklijke prijs.