13 september 2022

10 landen vertegenwoordigd bij Donau Alpen Pokal Lipica

Maar liefst 37 deelnemers uit 10 landen strijden van 29 september tot en met 2 oktober om de individuele-en teamtitels in de 3* tweespan paarden rubriek, de Donau Alpen Pokal, in het Sloveense Lipica. In totaal komen er ruim 50 deelnemers uit 11 landen aan de start op deze twee-en driesterrenwedstrijd op de terreinen van de beroemde Lipizzaner stoeterij.

Late inschrijvingen welkom!

De organisatie is enorm blij met dit mooie aantal deelnemers en geeft aan dat als er nog menners zijn die last-minute willen inschrijven, dit nog mogelijk is.

Door het grote aantal deelnemers begint de dressuur al op donderdagmiddag 29 september. De tweespan paarden vormen uiteraard de grootste rubriek en rijden op vrijdag 30 september dressuur. Op zaterdag 1 oktober staat voor alle deelnemers de door level 4 parcoursbouwer Gábor Fintha ontworpen marathon op het programma, gevolgd door de afsluitende vaardigheidsproef op zondag 2 oktober.

Donau Alpen Pokal

Tweespanrijders uit Oostenrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Luxemburg, Roemenië, Slovenië, Servië en Zwitserland strijden in individueel-en teamverband om de felbegeerde trofee, de Donau Alpen Pokal. Daarnaast heeft de organisatie extra geldprijzen beschikbaar gesteld.

Klik hier voor meer informatie en de deelnemerslijst.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.