18 augustus 2015

Aangespannen Dagen Gilze, méér dan alleen paardensport

Op 29 en 30 augustus organiseert Stichting Aangespannen Dag Gilze het tweedaagse paardensport-evenement "Aangespannen Dagen Gilze". Dit groots opgezette evenement biedt een weekend vol paardensport, een outdoorfair, een groots kinderdorp en een feestelijk onthaal voor het "Trailteam for Brooke".


Dit jaar staat er nog een goed doel centraal. De Aangespannen Dag Gilze is het decor voor de ontvangst van het Trailteam for Brooke. Het Trailteam bestaande uit  vier ruiters en een huifkar, hebben een promotietocht van ruim 250 km gemaakt vanuit Keulen naar Gilze, om geld in te zamelen voor het WPSA en de Brooke Hospitals. Op zondagmiddag worden zij na de wedstrijd feestelijk onthaald en wordt bekend gemaakt wat het totaalbedrag is dat er voor dit goede doel is opgehaald. 

Het overzichtelijke hoofdterrein biedt plaats aan alle hindernissen, een tribune, de vaardigheid, een feestschuur, een groot centraal gelegen terras en de Altenafair.
Toegang en parkeren is gratis! 

Klik hier voor meer informatie

De hoofdactiviteit is uiteraard de mensport. Deze impulswedstrijd is opengesteld voor zowel recreanten als startkaarthouders in alle klasses. 

Op zaterdag wordt een nieuw onderdeel geïntroduceerd; de marathon onder de man. In de ochtend, voordat de menners van start gaan, is er de gelegenheid voor ruiters en amazones om te paard de uitdaging aan te gaan en het vaardigheidsparcours en de drie hindernissen van de zaterdagwedstrijd te rijden.
Daarna is het de beurt aan de beginnende wedstrijdmenners en recreanten, met een aparte kinder- en jeugdrubriek. Zij rijden een marathon die bestaat uit een vaardigheid, wegtraject en drie eenvoudige hindernissen, waarvan één met water.

Op zondag gaan de ervaren wedstrijdmenners en bondsrijders van start. Zij rijden achtereenvolgens een vaardigheidsproef, een wegtraject en zes hindernissen, waaronder de inmiddels bekende ‘waterbak’ en brughindernis.

Voor de vierde keer wordt er het gehele weekend de Altenafair gehouden met een gevarieerd aanbod aan kraampjes en stands, van mode-accessoires tot ruiterbenodigdheden.
Ook zijn er interessante demonstraties, clinics en shows te zien en op zondag  kunnen de bezoekers met hun eigen hond "agility" uitproberen.

Speelboerderij de Vossenberg en Stichting Tess nemen de kinderactiviteiten voor hun rekening in het kinderdorp. Voor een bijdrage van €5 kunnen de kinderen zich de hele dag onbeperkt vermaken met onder andere springkussens, een BMX-crossbaantje, ponyrijden en nog veel meer. De helft van de opbrengst gaat naar Stichting Tess, dolfijntherapie.