17 augustus 2014

Adriaan Struyk gunt New Forest Marko zijn pensioen

Al enige tijd speelde Adriaan Struyk met de gedachte, maar dit weekend tijdens de wedstrijd in Wierden nam hij definitief het besluit om zijn pony Marko zijn pensioen te gunnen.
Foto: Marie de Ronde-Oudemans

De 17-jarige New Forest Marko (v. Arenberg's Maurits) liet al enige tijd merken dat hij het zware werk van de samengestelde wedstrijden niet meer aan kan. Struyk vertelt: "Vooral de marathon is te zwaar. In hindernis 1 gaat hij er vol bravoure in, maar na hindernis 3 zakt hij in. Hij kan het gewoon niet meer volhouden. Hij heeft tien jaar internationaal gelopen, eerst bij Wolter van der Veen in het tweespan en sinds 4 jaar bij mij in het enkelspan."
Paramenner Struyk (Hellendoorn) kreeg de pony vier jaar geleden van Wolter van der Veen. Struyk klom met de pony van L-niveau naar Z-niveau met vijf winstpunten in de dressuur. In de samengestelde wedstrijden bracht hij de pony uit in klasse 2. Adriaan Struyk maakte zes keer deel uit van het WK team voor paramenners, waarvan de laatste twee keer succesvol met Marko. In 2012 in Breda verdienden ze teamgoud en afgelopen juni in Sandringham nog teambrons.
Struyk gaat nu alleen nog recreatief rijden met Marko. "Ik gun hem een goede oude dag. Ik moet op zoek naar een nieuwe pony, maar dat valt niet mee," aldus de menner. "Hij moet goed zijn, maar ook 100% betrouwbaar vanwege mijn handicap."