18 juli 2014

Aken: Christoph Sandmann wint Jump & Drive

Christoph Sandmann heeft vanmiddag de extra rubriek Jump & Drive gewonnen. Jump &Driver is traditioneel een spectaculair onderdeel, waarbij een springruiter en een vierspanrijder zo snel mogelijk een parcours moet afleggen.


De ruiter start als eerste een springparcours, stijgt na de finish direct af en springt achterop de marathonwagen. Vervolgens legt de menner met de ruiter als groom een vaardigheidsparcours zo snel mogelijk af. Winnaar van de vaardigheid 's ochtends – Benjamin Aillaud – kwam niet over de startlijn omdat zijn teammaat, de Italiaanse springruiter Emanuele Gaudiano de controle over zijn paard Corbanus verloor en een complete ronde in het immense stadion maakte, een foute hindernis reed en zodoende uitgesloten werd. Ook Werner Ulrich uit Zwitserland werd niet geklasseerd door een fout parcours.


Christoph Sandmann. Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Maar de toeschouwers kregen uiteindelijk waar voor hun geld. In het hoofdstadion stond het voornamelijk Duitse publiek op de banken toen de thuisrijder Sandmann een vlekkeloze ronde reed, nadat springruiter Christian Kukuk een snelle omloop sprong. De Hongaar Jozsef Dobrovitz werd tweede, Tomas Eriksson uit Zweden derde.

Klik hier voor de uitslagen van Jump & Drive