26 juni 2013

Aken: Derde plaats voor Theo Timmerman

Theo Timmerman zette vanmiddag het beste Nederlandse resultaat neer op de eerste dressuurdag van ’s werelds grootste vierspanwedstrijd in Aken. De winst ging naar de Amerikaan Chester Weber, die een schitterende proef neerzette. Regerend Wereldkampioen Boyd Exell uit Australië werd vandaag tweede.


Theo Timmerman was goed te spreken over zijn proef: “Rijtechnisch gezien had ik wel een paar kleine dingetjes die beter konden, maar ik ben zeer tevreden over de paarden. Op het Wereldkampioenschap in Riesenbeck vorig jaar augustus liepen de paarden makkelijker, maar ik had wel hetzelfde gevoel, ze waren goed te rijden.”
Bondscoach Harry de Ruyter na afloop van deze eerste dressuurdag, waarvan de resultaten meetellen voor het individuele klassement: “Theo reed een goede, degelijke proef. Koos de Ronde reed met name in het eerste gedeelte van zijn proef sterk, maar viel terug nadat het rechtervoorpaard even aangaloppeerde.”

IJsbrand Chardon moest vandaag genoegen nemen met de zevende plaats: “Mijn linkervoorpaard Don Marcell gooide halverwege de proef zijn tong over het bit waardoor ik niet kon rijden zoals ik wilde.”

Morgen om 10.00 uur staat de dressuur die meetelt voor het landenklassement op het programma in Aken.

Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor de foto's