23 juli 2017

Aken: en dat is 10….

Het Nederlandse vierspanteam is er nagenoeg moeiteloos in geslaagd om voor de tiende keer op rij de landenwedstrijd voor vierspannen op hun naam te schrijven. Ijsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman verdedigden met verve hun titel en kunnen met vertrouwen het Europees Kampioenschap in Gothenburg volgende maand tegemoet zien. Boyd Exell was ongenaakbaar in het individuele klassement en won voor de achtste keer.


Foto: Rinaldo de Craen

IJsbrand Chardon eindigde in Aken als derde, op een haar na gevolgd door Koos de Ronde en Theo Timmerman. Edouard Simonet maakte indruk met een foutloze vaardigheid en klom naar de tweede plaats. Het Belgische team met Simonet, Glenn Geerts en Dries Degrieck bezorgde de jarige chef d’équipe Françoise Lienart een mooi verjaardagskado door op de tweede plaats te eindigen in de landenwedstrijd, voor gastland Duitsland.

Bondscoach Harry de Ruyter was niet tevreden over de prestaties van de Oranjemenners in de vaardigheid: “We hebben zo veel kwaliteit in huis, dit mag niet gebeuren. Eén fout mag, maar twee balletjes is te veel,” doelt De Ruyter op de resultaten van Chardon en Timmerman. “Het parcours was ook iets te makkelijk en de menners hebben het te makkelijk gereden, dan ontstaan dit soort fouten,” aldus de bondscoach die na de internationale menwedstrijd in Beekbergen begin augustus definitief bekend maakt, welke drie menners deelnemen aan het EK in Gothenburg eind augustus.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.