19 juli 2017

Aken: IJsbrand Chardon steelt de show

IJsbrand Chardon stal gisteravond de show tijdens de openingsceremonie van het CHIO Aken. De avond had als thema ‘Welkom Nederland’. Ruim 170 paarden, 790 personen, rijtuigen, caravans en uiteraard fietsen droegen bij aan een geweldige openingsavond, die werd bijgewoond door prinses Margarita de Bourbon de Parme, paardenliefhebster pur sang.


Foto: Rinaldo de Craen

Nadat ‘voetballer’ Harrie Smolders een goal had gescoord tijdens het onderdeel Kick, Jump & Drive, legde Nederlands’ meest succesvolle springruiter Jeroen Dubbeldam te paard een springparcours af om vervolgens achterop het rijtuig van Chardon te springen. De viervoudig Wereldkampioen stuurde zijn vierspan indoorpaarden razendsnel door het parcours, inclusief de spectaculaire waterpartij. IJsbrand en Jeroen kregen met hun enthousiasme het publiek op de banken en zetten een snellere tijd neer dan het Duitse team.
Vrijwel alle Nederlandse deelnemers hadden een rol tijdens de openingsceremonie. Zo kwam een groot aantal Oranjeruiters en –menners en hun teambegeleiders op de fiets het stadion binnen, waaronder vierspanrijders Koos de Ronde en Theo Timmerman en bondscoach Harry de Ruyter. Jeroen Dubbeldam verzorgde samen met Ludger Beerbaum te paard een gezellig onderonsje en verklaarden ‘Aken 2017’ voor geopend.
Ook het optreden van het Koninklijk Staldepartement leverde een prachtige bijdrage aan deze succesvolle avond, die werd afgesloten met een spetterend optreden van de Hermes House Band.

Klik hier voor de foto’s