20 juli 2017

Aken: Oranjemenners nemen de leiding

De Nederlandse vierspanrijders hebben vandaag de eerste stap gezet richting het behalen van de tiende opeenvolgende zege in de landenwedstrijd in Aken. Nederlands Kampioen Koos de Ronde zette met zijn derde plaats in de dressuur de beste Nederlandse prestatie neer, gevolgd door Ijsbrand Chardon en Theo Timmerman op plaats vier en vijf. Boyd Exell won dit eerste onderdeel nipt voor Chester Weber.

Koos de Ronde
Foto: Rinaldo de Craen

Na de hevige regenbuien met onweer afgelopen nacht was de bodem van de dressuurbaan in het menstadion van Aken behoorlijk zwaar, waardoor de prestaties van een aantal menners wat tegenvielen. Dit gold niet voor Koos de Ronde, die een zeer sterke proef reed. “De punten van de juryleden vielen me wel wat tegen,” vertelt De Ronde. “Ik had een hogere score verwacht.” Dit werd beaamd door bondscoach Harry de Ruyter, die ook de proef van Theo Timmerman graag beter beoordeeld had gezien. Theo eindigde in het klassement net achter IJsbrand, die ondanks een aantal foutjes de vierde plaats behaalde.

Met de drie Oranjemenners in de top vijf gaat Nederland aan kop in het landenklassement, gevolgd door Frankrijk en België.

Op vrijdagmorgen om 10.00 uur staat de Speel uw Spel wedstrijd op het programma in het menstadion, die niet meetelt voor het individuele-en landenklassement.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.