1 december 2015

Amerikaanse hoofdsponsor Mark Weusthof

Mark Weusthof keert volgens planning in 2016 terug op het hoogste niveau bij de vierspanrijders. Dankzij de toezegging van zijn nieuwe Amerikaanse hoofdsponsor Heather Briggs van de Belle Grey Farm in Upperville (Virginia) en twee belangrijke cosponsors kan hij, na in 2015 bewust een jaartje een stap terug te hebben gedaan, zijn rentree vieren tussen de beste menners ter wereld.


“Belle Grey Farm wordt onze nieuwe hoofdsponsor”, licht Weusthof toe . “Onze vorige, Kuipers Logistics uit Oldenzaal, stelt wederom de vrachtwagen ter beschikking en ook het Duitse bedrijf Sula uit Metelen van onze voorzitter Alwin Maaskant wordt cosponsor. Het komt op deze manier allemaal heel mooi bij elkaar. Wij hebben het geluk dat het allemaal mensen zijn die bij de stichting Twents Vierspan passen. Zo kunnen we ons weer volledig richten op de sport.”

De Belle Gray Farm van Heather Briggs handelt in hunters, spring- en menpaarden. De Amerikaanse, op de foto met haar zoon Aiden, vertelt: “Ik train paarden en geef les. Soms zit ik ‘s winters in Florida, afhankelijk van mijn klanten en de verkoop tijdens het seizoen. Ik houd ervan op stal te zijn, elk paard te kennen en om te weten hoe ze zich voelen. De gezondheid van de paarden is mijn belangrijkste zorg, omdat een partnerschap met ruiter of rijder gebaseerd is op respect en vertrouwen.”

Normaal gesproken is Heather Briggs zelf altijd een van de grooms voor de rijders die ze sponsort. “Maar ik denk niet dat ik in dit geval zoveel tijd kan vrijmaken om dat ook voor Mark te doen. Bovendien vormt Mark samen met Linda en Edwin, zijn familie en de stichting al jaren zo’n goed team dat er altijd genoeg mensen zijn om het werk te doen. Wel ben ik van plan naar Horst te gaan als daar de eerste wedstrijd van het seizoen wordt verreden."

Heather was eerder sponsor en groom voor de Amerikaanse tweespanrijder Rachael Blanchard, die op het WK in Topolcianky 2013 met het Amerikaanse team de vierde plaats behaalde.

Bron: Hippisch Twente/ Hoefnet