20 februari 2016

Arjan Brink stopt als official

Internationaal level 4 parcoursbouwer Arjan Brink heeft besloten om zijn werkzaamheden als official voor de FEI en de KNHS met ingang van 1 januari 2016 te beëindigen. Brink is sinds 1978 bij de mensport betrokken en vindt de sport dusdanig veranderd dat het niet meer ‘zijn’ sport is.

Arjan Brink was als verantwoordelijke parcoursbouwer betrokken bij Wereldkampioenschappen voor diverse mendisciplines. Zo bouwde hij het WK tweespannen in Zwettl (Oostenrijk) in 1991, Poznan (Polen) in 1995 en Haras de Jardy (Frankrijk) in 2003, de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera (Spanje) in 2002 en het WK vierspannen 2008 in Beesd, samen met Johan Jacobs. Arjan Brink was ook parcoursbouwer op een groot aantal nationale en internationale menwedstrijden in binnen-en buitenland zoals de voorloper van Breda in Teteringen, Breda, Deurne, Beekbergen, Zelhem, Gorssel en diverse wedstrijden in Spanje, Oostenrijk en de USA.
Op de nationale wedstrijden in Nederland was Brink regelmatig te vinden als KNHS Technisch Afgevaardigde.
Brink was onder supervisie van Gé König betrokken bij de totstandkoming van het eerste handboek van hindernisrechters van de NBVAP en de fijne kneepjes van het mennen leerde hij van Daan Modderman zelf. Arjan Brink gaf zowel voor de KNHS als voor de FEI verschillende cursussen parcoursbouw.

“Ik kijk met heel veel plezier terug op alle jaren waarin ik betrokken ben geweest bij de mensport. Ik heb er veel kennissen aan overgehouden. De sport heeft zich steeds meer geprofessionaliseerd en ik heb gemerkt dat dit niet meer bij me past, vandaar mijn beslissing om te stoppen,’ aldus Brink.Foto: Marie de Ronde-Oudemans