11 oktober 2014

Assen: Daniel Schneiders pakt de eerste zege

De Duitse vierspanrijder Daniel Schneiders was vanavond de snelste in de TT-Hall in Assen, waar tijdens het Noordelijk Internationaal Concours Hippique zes top vierspanrijders aan de start kwamen tijdens het World Cup Test Event. Ijsbrand Chardon werd op afstand tweede, voor Theo Timmerman.

Schneiders zette in de eerste omloop als laatste starter de snelste tijd neer en bleef ondanks een afgeworpen balletje in het parcours van Jeroen Houterman zijn concurrenten voor. In de tweede omloop over hetzelfde parcours bleef de hoefsmid foutloos en liet hij weer de snelste tijd noteren wat hem de eindzege opleverde.

IJsbrand Chardon testte een nieuw voorpaard in zijn vierspan Lipizzanerpaarden en eindigde op de tweede plaats. Theo Timmerman reed met een compleet nieuw vierspan Lipizzanerpaarden, die voorheen met succes door de Hongaar Jozsef Dobrovitz werden uitgebracht. Ook Koos de Ronde stelde een nieuw vierspan met drie nieuwe bruine ruinen voor, waarmee hij als vierde eindigde, voor Mark Weusthof en Christoph Sandmann.
Morgen staat de mooie piste in Assen opnieuw in het teken van de vierspansport als om 19.00 uur de menners in de baan komen voor de tweede wedstrijd. Nadat de zes menners één manche hebben gereden, komen de beste drie terug voor de Winning Round waarin beslist wordt wie de eerste winnaar van de vierspanwedstrijd in Assen wordt.

Voorafgaand aan de vierspanwedstrijd werd het gouden team van de Wereldruiterspelen in Normandië in het zonnetje gezet. Bondscoach Harry de Ruyter, Ijsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman werden door tuigpaardrijder Derk Jan Mekkes per koets de piste in gereden voor een mooie huldiging.

Klik hier voor de uitslagen.

Vor der Vierspännerprüfung wurde die Goldmedaillen-Mannschaft der Weltreiterspiele in der Normandie geehrt. Bundestrainer Harry de Ruyter, Ijsbrand Chardon, Koos de Ronde und Theo Timmerman wurden von dem Tuigpaarden-Fahrer Derk Jan Mekkes mit der Kutsche in den Ring gefahren, um die tolle Auszeichnung entgegen zu nehmen.

 Bitte hier klicken für die Ergebnisse.

Before the commencement of the four-in-hand competition, the Golden Dutch Team of Ijsbrand Chardon, Koos de Ronde, Theo Timmermand and team coach Harry de Ruyter were recognized for their outstanding acheivements at the World Equestrian Games in Normandy this summer.


Click here for results.