11 oktober 2014

Assen: IJsbrand Chardon: “TT-Hall Wereldbeker waardig”

“De TT-Hall in Assen is World Cup waardig.” Dat liet top-vierspanrijder IJsbrand Chardon vrijdagavond weten, na de eerste wedstrijd voor vierspannen op NIC Assen. “Het is voor ons een super accommodatie. Alleen de voorzieningen in Geneve zijn wat groter, maar dit is voor ons geweldig.”


De succesvolle vierspanrijder uit Den Hoorn was vol lof na de eerste proefwedstrijd in Assen. Zaterdagavond volgt de tweede wedstrijd die dit evenement moet leiden tot een heuse World Cup-ronde in 2015. “De accommodatie is er helemaal geschikt voor”, aldus Chardon. “De stallen zitten op amper dertig meter van de hal en we kunnen zelfs overdekt onze paarden voor de wagen spannen. Dat zie je bijna nergens. Een pluim voor de organisatie.”

De organisatie van het NIC Assen kreeg niet alleen van IJsbrand Chardon lof toegezwaaid, ook Koos de Ronde was uitermate ingenomen met de TT-Hall als toekomstige locatie voor een wereldbekerwedstrijd vierspannen. “De omstandigheden zoals we die vanavond hadden waren super. De bodem is geweldig en ook de ruimte om los te rijden is heel royaal voor ons”, aldus de menner uit het Zeeuwse Zwartewaal. Hij hoopt van ganser harte dat Nederland komend jaar een wereldbekerwedstrijd toegewezen krijgt. “Wij hebben als land al vele jaren drie vierspanrijders in de top tien van de wereld, en verleden jaar heb ik de World Cup zelf gewonnen. Dan is het toch jammer dat Nederland geen eigen Word Cupwedstrijd heeft. Hopelijk kan NIC Assen hierin verandering brengen.”

De Nederlandse vierspanrijders deden hun uiterste best tijdens dit World Cup Test Event, maar ze konden niet voorkomen dat de Duitser Daniël Schneiders na de eerste twee ronden aan de leiding gaat. Hij heeft een totaal van 220.23 punten, terwijl Chardon de tweede plaats inneemt met 236.51 punten. Theo Timmerman, die net als Chardon en De Ronde enkele weken geleden ook deel uitmaakte van het Nederlandse team dat wereldkampioen werd, staat derde.

Vanavond wordt de tweede en beslissende wedstrijd verreden, eveneens over twee ronden.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's

Bron: Horses/Persbericht.