24 november 2014

Audevard sponsor KNHS-perspectieventeams mennen en endurance

ERMELO (KNHS) – De komende drie jaar ondersteunt Audevard Laboratories uit Frankrijk de perspectieventeams mennen en endurance van de KNHS. Onder de noemer KNHS Audevard Next Generation wordt begeleiding geboden aan jonge getalenteerde sporters die internationale ambitie hebben. Het contract werd vandaag, tijdens de selectiedag voor de perspectieventeams op het KNHS-centrum in Ermelo, getekend door Maarten van der Heijden, Directeur Topsport van de KNHS en Bianca Verhoeven van den Brand, van Audevard.


“In de men- en endurancesport is een talentherkenning- en ontwikkelingsplan noodzakelijk,” zegt directeur topsport Maarten van der Heijden “Door middel van een zogenoemd perspectieventeam wordt bewerkstelligd dat de doorstroming naar het kader wordt bevorderd, waarmee aansluiting met de wereldtop behouden blijft. Daarnaast moeten deze sporten ook in de breedte groeien.” Voor de perspectievenplannen worden jaarlijks de 10 meest talentvolle sporters gescout, die in aanmerking komen voor sporttechnische trainingen door de bondscoaches en deskundigheidsbevordering op gebieden als stal- en wedstrijdmanagement, mental coaching, fysieke gezondheid etc.

Bianca Verhoeven, de sales partner van Audevard in Nederland, is ook erg enthousiast over de samenwerking: “ We hebben ervoor gekozen om te investeren in de toekomst. Daarbij spreekt de aanpak van de KNHS waarbij bondscoaches en teamveterinairen nauw met elkaar samenwerken, ons erg aan.”

 

Audevard is het eerste veterinaire farmaceutische laboratorium dat zich exclusief op de gezondheid van paarden heeft toegelegd. De diverse producten in het assortiment van Audevard worden internationaal reeds jarenlang succesvol gebruikt. De werking van de verschillende producten is middels wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Meer informatie: www.audevard.com.