14 september 2020

Aywaille maakt zich op voor het Belgisch Kampioenschap

Na een gedwongen kort post-Covid menseizoen, staat van 18 tot en met 20 september het Belgisch Kampioenschap in Aywaille op de agenda. Door de uitzonderlijke omstandigheden zijn er dit jaar geen vereiste minima om aan het BK deel te nemen. Vrijdag 18 september staat in het teken van dressuur, op zaterdag 19 september wordt de marathon verreden en op zondag 20 september laten de menners hun expertise zien in het vaardigheidsparcours.

Plannen voor internationaal in 2021

Organisator André Wynants. “We zijn we heel tevreden dat de wedstrijd door kan gaan, zij het dan volgens de coronaregels. Zo zijn er strikte vereisten voor de horeca ter plaatse, en is er overal op het terrein mondmaskerplicht. Maar we zijn vooral opgelucht dat we kunnen organiseren omdat dit BK een soort van generale repetitie zal zijn voor de plannen die we hebben voor 2021: een internationale enkelspanwedstrijd (1-span paard, 1-span pony, juniors en children). Volgend jaar zullen we er dus samen met Bornem voor zorgen dat er twee internationale wedstrijden in België plaatsvinden. Voor wat het BK 2020 betreft, zijn we heel opgetogen over het deelnemersveld. Iedereen wil erbij zijn dit jaar: zo zal ook Gilles Pirotte, Belgisch Kampioen 1-span pony,  en bronzen medaillewinnaar op het WK 2019, zijn titel verdedigen in 2020.”

Rubrieken

Er wordt in de volgende rubrieken een Belgisch Kampioenschap verreden:
P1 – 1 pony
P2 – 2 pony’s
P4 – 4 pony’s
Tandem (een klassement voor paarden en pony’s volgens het reglement)
H1 – 1 paard
H2 – 2 paarden
H4 – 4 paarden
Children -11-14 jaar
Juniors – 14-18 jaar
Trekpaarden – 1 paard

Je kunt de wedstrijd op de voet volgen via Attelage info en via een QR-code kun je deel uitmaken van de Whatsapp-groep van de organisatie.

Klik hier voor meer informatie.


Gilles Pirotte
Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.