4 augustus 2017

Beekbergen: Wereldkampioenen winnen dressuur

Vanmiddag stond de dressuur voor de paramenners en de vierspanrijders op het programma van het winderige, maar droge Beekbergen. Wereldkampioene bij de paramenners Francisca den Elzen won overduidelijk in haar rubriek, bij de vierspannen was het regerend wereldkampioen Boyd Exell die de overwinning claimde.

Boyd Exell met het span van Misdee Wrigley-Miller
Foto: Amy Mundell

Exell start in Beekbergen met het vierspan van de geblesseerde Amerikaanse Misdee Wrigley-Miller, waarmee hij enkele weken geleden ook de dressuur won in Riesenbeck: “Ik was erg tevreden over de paarden,” vertelt Exell. “Ze bewogen goed en ook het uitstrekken ging naar tevredenheid.”

Het vierspan van Chester Weber vormde een mooi blok en werd door de juryleden met de tweede plaats beloond. De derde plaats werd opgeëist door Glenn Geerts, die een zeer nette proef reed. Het beste Nederlandse resultaat ging naar Mark Weusthof die met een score van 53,45 op de zevende plaats eindigde in het veld met 22 deelnemers. De Italiaan Stefano Castelli trok zich voor aanvang van de dressuur terug uit de wedstrijd vanwege gezondheidsproblemen bij zijn paarden.

De dressuur van de paramenners werd gejureerd door level 2 juryleden Lysbeth Woudstra en Barry Capstick (IRL) en het Amerikaanse nationale jurylid en menner Marcie Quist. Zij plaatsten Francisca den Elzen met Bart Blom unaniem op de eerste plaats. Ingmar Veneman werd tweede, voor Aad van Marwijk, Martje Witvoet en nieuwkomer Marcel van der Laan.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.


Francisca den Elzen (archieffoto)
Foto: Krisztina Horváth