20 juli 2015

Beekbergen: Francisca den Elzen wint KNHS-Para Men Trophy

Francisca den Elzen (Drouwenerveen) bleef afgelopen weekend haar concurrenten ver voor in de Para Equestrian rubriek op het internationale Paardenspektakel in Beekbergen. Den Elzen won hiermee de derde wedstrijd om de KNHS-Para Men Trophy 2015.

De 40-jarige Den Elzen reed haar 7-jarige Welsh pony Bart Blom naar de overwinning in de dressuur, werd tweede in de marathon en wist de lei op een haar na schoon te houden in de vaardigheid op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen: “Het was gewoon geweldig om in Beekbergen te mogen starten. Met name de dressuurbaan was fantastisch, er zat geen enkel hobbeltje in!”

Den Elzen vormt pas sinds vorig jaar oktober een combinatie met Bart Blom, die door haar dochter onder het zadel wordt gereden: “We hebben voorheen alleen dressuur/vaardigheidswedstrijden gereden en pas sinds dit jaar rijden we samengesteld. Beekbergen was onze derde wedstrijd, we moeten als combinatie nog groeien. Met name de marathon is voor verbetering vatbaar. We zaten ook even vast in de eerste hindernis, daar ontbrak het ons aan de nodige ervaring,” vertelt Francisca, die ter voorbereiding op de laatste wedstrijd om de KNHS-Para Men Trophy in Maasdijk een aantal marathonlessen neemt.

Ingmar Veneman won met haar 14-jarige ruin Umprire de marathon en ging aan de leiding na twee onderdelen. Helaas liet de menster uit 2e Exloërmond ruim 17 strafpunten noteren in de afsluitende vaardigheid en gaf hiermee de overwinning uit handen. De Italiaanse gastrijder Giulio Tronca legde beslag op de derde plaats. Pech was er voor Aad van Marwijk (Monster), die heel snel onderweg was, maar in hindernis vier een verkeerde poort nam en werd uitgesloten. Dinja Steenkamp (Bussum) werd uitgesloten in de vaardigheid door een parcoursfout.

De KNHS-Para Men Trophy is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation en gaat over vier wedstrijden, waarvan de laatste (14 t/m 16 augustus in Maasdijk) de finale is.

Klik hier voor de uitslagen.