31 juli 2015

Beesd: marathon zorgt voor spanning in het klassement

Vandaag werd in een zonovergoten Beesd de marathon verreden. Het natte terrein droogde mooi op, zodat de menners sneller en met meer lef de hindernissen in konden rijden. Dit zorgde voor spanning én verschuivingen in het klassement. 
Foto: Rinaldo de Craen

Marissa Schuiling, heersend Nederlands kampioen bij de enkelspan pony’s, werd tweede in de marathon na een mooi gereden wedstrijd. Tamara Pijl was sneller in de marathon en won daarmee dit onderdeel. Arion Vissers versloeg Yvonne de Ruyter in de marathon en in het totaalklassement. Na vandaag staat Marissa Schuiling nog op de eerste plaats met 132,83 punten, direct gevolgd door Tamara Pijl met 134,25. Arion Vissers volgt op de derde plaats met 145,05 punten. Morgen wordt een uitermate spannende wedstrijd voor Marissa en Tamara, het verschil zit in een balletje. 

Ook het eindklassement bij de enkelspan paarden wijzigde na de marathon. De koets van Saskia van Heesch kiept in hindernis 5 om, gelukkig bleef haar paard rustig en kreeg ze veel hulp. Helaas voor Saskia was daarmee de wedstrijd over. Saskia Siebers staat nu eerste met 144,65 punten en Frans Hellegers werd tweede met 152,68 punten. Eline Houterman voer na de dressuur het klassement aan en bezet na de marathon de derde plaats met 153,21 punten. Ook voor de enkelspan paarden is de vaardigheid morgen allesbeslissend.

Bij de tweespan pony’s betekent de vaardigheid eveneens erop of eronder voor Rodinde Rutjens (143,20), Karel van Kekem (143,24), Dirk Neerincx (145,35) en Ewoud Boom (145,68). De verschillen zijn zo klein dat ook hier een of twee balletjes het verschil zal maken.

Het slotstuk van de dag vormden de vierspan pony’s. Bram Chardon houdt overtuigend zijn eerste plaats met 139,07 punten. Jan de Boer (147,11) blijft tweede en Jannes Kinds (160,40) behield zijn derde plek in het tussenklassement.

De zorgen over de natheid van het terrein, dat daardoor erg glad wordt, verdwenen met het verschijnen van de zon. Karel van Kekem vertelde dat hij na het verkennen gisteravond op safe wilde rijden, maar dat het terrein mooi opdroogde en goed te berijden bleek. Marissa Schuiling gaat morgen alles op alles zetten om haar titel te prolongeren.
 

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.