30 juli 2015

Beesd: mooie eerste dag voor deelnemers

Vandaag is in Beesd, op het prachtige landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, de dressuur verreden voor het NK enkel-, twee- en vierspan pony's en voor de enkelspan paarden. Het was een regenachtige dag en een aantal deelnemers reden in de stromende regen hun proef. Ondanks het wisselvallige weer hield de baan zich erg goed. 

Bij de vierspan ponymenners is de toon gezet. Bram Chardon werd met een mooie proef eerste met 43,26 punten, op de voet gevolgd door Jan de Boer met slechts 2 punten verschil (45,04). Verrassing van de dag was Jannes Kinds die een bijzonder goede proef reed met 47,41 punten. Yvonne Hovens zette eveneens een mooie proef neer (41,92). Haar tweespan vormde een blok met prachtig gelijkgaande pony's. Ook Karel van Kekem (42,56) en Rodinde Rutjens (44,69) reden een mooie proef en eindigden op de tweede en derde plaats. Marissa Schuiling liet zien dat ze terug is op niveau, zij reed een bijzonder goede dressuur die gewaardeerd werd met de eerste plaats (37,97 punten). Een mooie tweede plek in de dressuur was weggelegd voor Tamara Pijl die haar proef in de stromende regen reed. Ook enkelspan paard menster Eline Houterman moest de regen trotseren tijdens haar proef. Eline reed haar Vygo naar de eerste plek met 47,73 punten. Saskia Siebers en Saskia van Heesch volgen haar met respectievelijk 48,00 en 49,87 punten.

De hoofdring is dit jaar op het hoofdterrein gesitueerd, wat een veel betere uitstraling heeft voor de wedstrijd en meer publiek trekt. Het direct zichtbaar maken van uitslagen op de matrixborden wordt door rijders en publiek zeer gewaardeerd. Al met al is Menvereniging Waal & Linge zeer tevreden over de invulling van het terrein.

Morgen belooft een spannende marathon dag in dit NK te worden. En als de weergoden meewerken hebben de menners en het publiek er mooi weer bij. 

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen