4 augustus 2016

Beesd: NK pony’s: eerste dag zit erop

Vanochtend vroeg begon het eerste onderdeel van het NK ponymennen in Beesd. Titelverdedigster Marissa Schuiling betrad de dressuurpiste op het hoofdterrein van de menwedstrijd van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en scoorde 47,20 strafpunten. Tamara Pijl streefde haar met de pony Dex voorbij. Ze reed een fijne proef en werd door de drie juryleden unaniem op de eerste plaats gezet. Ze zette een score neer van 40,98 en gaat zo met een ruime voorsprong morgen de marathon in.

Titelverdediger bij de tweespannen pony’s Karel van Kekem, had een tegenvallende dag. ‘Uitgerekend mijn meest ervaren pony nam het bit niet aan en ik kreeg hem niet aan het lopen,’ vertelt hij. Van Kekem kwam niet verder dan 59,06. Yvonne Hovens gaat met 43,85 aan de leiding in de tweespanrubriek. Melanie van de Bunt en Cas Hendriks deden in punten nauwelijks voor elkaar onder en staan respectievelijk tweede en derde.
Bij de vierspannen had Jan de Boer twee nieuwe pony’s ingezet. Hij kwam daardoor niet verder dan een derde plek met 52,44. Jannes Kinds en Joey van der Ham gaan morgen ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen. Kinds leidt met 44,74, op slechts één tiende gevolgd door Joey van der Ham die niet alleen dik tevreden was over het optreden van zijn pony’s, maar ook zeer blij met het resultaat.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.Foto: Marie de Ronde-Oudemans