3 augustus 2014

Beesd: prachtige wedstrijd op super locatie

Organiserende vereniging Waal en Linge is er weer in geslaagd een prachtige wedstrijd te organiseren op het mooie landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Meer dan 200 voornamelijk Nederlandse menners in alle categorieën verschenen aan de start.

Huidig wereldkampioen Ewoud Boom (tweespan pony klasse 4) won met overmacht zijn rubriek dankzij een hoge dressuurscore van 37.76 punten en een foutloze vaardigheid.
Kaderlid Marissa Schuiling was bij de enkelspan pony klasse 3 tweede in de dressuur en de enige foutloze vaardigheid rijder. Na afhaken van Yvonne de Ruyter en Tonnie Cazemier in de marathon kon zij de hindernissen met minder druk rijden en zo de overwinning opeisen.Na dressuur en vaardigheid stond Albertine Nannings (enkelspan pony) bovenaan in de tussenstand. In de marathon had ze te weinig snelheid, waardoor de totaal overwinning naar Hanno van Kalkeren ging.
Van de grote groep enkelspan paard werd Wim Veldboom als beste dressuur deelnemer beoordeeld. Jaap van der Horst die onnodige tijdfouten aan zijn broek kreeg vanwege te laat starten in de vaardigheid, nam revanche in de marathon en eiste de eindzege op.
Cas Hendriks was bij de tweespan pony's de beste dressuur rijder, had bovendien als enige een foutloze vaardigheid en werd verdiend allround winnaar.
Zonder op een enkel onderdeel te winnen was Frans Hollebekkers toch de beste allrounder bij de tweespan paarden rubriek.
Gerco van Tuyl, zoon van voorzitter Kees van Tuyl won met overmacht de rubriek vierspan pony's.
Martin Zaadnoordijk won de marathon en zette met zijn vierspan paarden de beste resultaten neer in zijn groep.
Dianne Legemaat onderstreepte haar nationale overwinning door ook in Beesd de tandem rubriek te winnen.

Klik hier voor de einduitslagen

Klik hier voor foto's enkelspan pony klasse 3

Klik hier voor foto's marathon vierspannen klasse 4