6 maart 2015

Beginnende wedstrijdmenners opgelet!

Met de start van het groene wedstrijdseizoen in april begint ook de competitie om de ‘Horsefood the best MenSport wisseltrofee’. Ruim twintig jaar is deze stimuleringsprijs voor beginnende wedstrijdmenners (jong en oud) een begrip in de menwereld. 

Onder de namen van winnaars uit het verleden staan menners die inmiddels op het hoogste niveau acteren. Menners die starten in de klasse 1 van samengestelde menwedstrijden en nog nooit hoger dan de klasse L dressuur hebben gemend (en hun paard/pony ook niet) dingen mee naar deze prijs. De ranking voor de trofee wordt opgemaakt op basis van de dressuurresultaten, want ook bij het mennen vormt de dressuur de basis van alle andere disciplines.
De trofee wordt uitgereikt tijdens Paard & Koets in Ermelo (6 t/m 8 november 2015). De winnaar ontvangt behalve de trofee ook een voorraad paardenvoer van Horsefood en een MenSport outfit. Wie aan de criteria voor deelname voldoet en wil meedingen naar de trofee kan zich aanmelden door een mail te sturen, met naam, adres, wagennummer en telefoonnummer naar [email protected]. Mensport houdt het klassement bij en houdt de deelnemers op de hoogte. Gedurende de competitie maken rijders (ongeacht hun plaats in de ranking) ook kans op instructie tijdens de Horsefood trainingsdag. Deelname aan de competitie kost niets, want het klassement wordt opgemaakt op basis van de reguliere KNHS wedstrijden. Het maakt niet uit of een combinatie met een paard, pony, enkel- of meerspan rijdt. Het klassement wijzigt gedurende het seizoen wekelijks op basis van de gehouden wedstrijden. Kijk voor de actuele ranking en meer informatie op www.mensport.nl.