3 maart 2014

Belgische jeugd en wisseltrofeewinnaar gehuldigd

Direct na de Willy Naessens vierspanbattle tijdens Flanders Horse Expo op 2 maart zijn Sofie Clerinx (foto), de winnares van de MenSport Wisseltrofee 2013, en de drie winnaars van de Belgische Jeugdcups 2013 gehuldigd.


Marie Van Laer, hoogste in de ranking van de Junioren/Young Drivers (16-23 jaar) en Pierre-Manuel Brasseur (Children, 12-16 jaar) mochten in de ereronde even groomen bij Glenn Geerts. De jonge Belgische vierspanmenner had net van te voren de vierspanbattle gewonnen en reed, samen met de nummer twee -Europees en Nederlands kampioen Theo Timmerman-, een paar spectaculaire rondjes. Op de wagen van Timmerman stonden Clerinx en haar moeder die tevens haar vaste groom is. Océane Niniot was de jongste van het stel en scoorde het hoogste in de ranking 2013 van de Benjamins (8-12 jaar). Zij werd door Gert Schrijvers rondgereden.

De winnaressen en winnaar kregen van het magazine MenSport een MenSport-jas en -pet en een mooie bos bloemen maar Oceáne's toegezonden jas in de maat XS was haar veel te groot. Ze is pas acht jaar. Redactie MenSport kocht voor haar bij Paardenwinkel Roosen in Arendonk van het merk Horka een outdoor jas, maatje 140, toevallig in de huisstijlkleur van Gert Schrijvers.
Clerinx nam na afloop bij de stand ook de MenSport Wisseltrofee in ontvangst. Dat is een bronzen beeld van een jong paard. Uiteraard werd bij de MenSport stand nog even op allen geproost. De redactie wenst het vijftal in 2014 een heel fijn outdoor seizoen toe.