17 september 2017

Elsegem: Belgische kampioenen gehuldigd-Oranjemenners domineren internationale rubrieken

Dit weekend stonden de terreinen van Willy Naessens in Elsegem in het teken van topsport en entertainment tijdens het Belgisch Kampioenschap. De Belgische menners streden in negen rubrieken om de felbegeerde medailles, de Nederlandse menners daarentegen domineerden de internationale rubrieken.

Marathonwinnaar op het WK in Minden Gilles Pirotte (archieffoto) sleepte het goud in de wacht bij de enkelspan pony's, voor Sven Tinlot en Rudi Van den Bergh.
Foto: Krisztina Horváth

Bronzen medaillewinnaar in Minden Pieter van den Broeck (archieffoto) sloot zijn succesvolle seizoen af met de eerste nationale titel van zijn carrière. Nico van Praet won zilver, Johan Verhaege ging met het brons naar huis.
Foto: Krisztina Horváth

Tinne Bax (archieffoto) won brons in Minden en ging met goud naar huis in Elsegem. Bert van den Bosch kreeg het zilver omgehangen, het brons ging naar Nathan Nijs.
Foto: Krisztina Horváth

Pieter-Jan Brynaert begon met de tweede plaats in de dressuur, won de vaardigheid en de marathon en sleepte het goud in de wacht, voor Frederik Jans en Jonathan Meuwis.
Foto: Louis Vannueten

Jan vanden Berghe stuurde het tweespan prachtige paarden in eigendom van Chester Weber naar de overwinning in de dressuur en wist de leiding vervolgens goed vast te houden. Na het brons van 2016 won hij dit jaar opnieuw goud, voor Karin Verhoeff en Sven Stuyck.
Foto: Louis Vannueten

Zilveren medaillewinnaar van het EK in Gothenburg Edouard Simonet (archieffoto) sloot zijn eerste BK-deelname af met goud. Dries Degrieck won zilver, Glenn Geerts moest ondanks zijn marathonoverwinning genoegen nemen met brons.
Foto: Krisztina Horváth

Overige kampioenen

Bij de enkelspan trekpaarden trok Sofie Clerinx aan het langste eind. Bij de para equestrian menners was Freddy Soete de enige in zijn rubriek en kon hij worden gehuldigd als Belgisch Kampioen. Bij de jongeren won Justin Dessoy het goud.

Nederlandse menners bovenaan

Tijdens het BK werd er bovendien gestreden om de hoogste eer in de internationale tweesterren-rubrieken waarin de Nederlandse menners sterk presteerden.
De top zes bij de enkelspannen was volledig oranje gekleurd met Frank van der Vegt aan kop, gevolgd door Sabrina Melotti en Tonnie Cazemier.
Dirk Neerincx bleef zijn enige concurrent Wolter van der Veen voor bij de tweespan pony’s. René Limpens en Marcel de Vries namen het tegen elkaar op bij de vierspan pony’s waarbij Limpens de rubriek won.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto’s.