15 juni 2013

Biddinghuizen: Dressuur en vaardigheid onder onstuimige weersomstandigheden verreden

Op de eerste dag van de FlevoMendagen vielen veel dressuurresultaten nogal tegen. Misschien was de harde wind daar ook debet aan. Bij de vaardigheid zat de moeilijkheid dit keer niet zozeer in de toegestane tijd. Daar waren wel wat geniepige wendingen, waardoor weinig menners foutloos rond kwamen.


Gevestigde namen in klasse 4, zoals Bram Chardon en Ewoud Boom reden weer prachtige dressuurproeven. Maar er waren ook verrassingen, bijvoorbeeld bij enkelspan pony klasse 1 t/m 3, waar klasse 1 rijdster Marene van Loon zomaar de dressuur won van de 2 Perspectieventeam leden Sanne van Roon en Chantal Vermerris. Ondanks dat  Marene er 1 bal afreed  in de vaardigheid, waar Sanne en Chantal beiden foutloos reden, staat ze nog op ruim 4 punten voorsprong na deze eerste dag.
Saskia Siebers schreef de enkelspan paard klasse 3 rubriek op haar naam. Met het mooie dressuurresultaat van 46,24 strafpunten (71,1%) was ze de beste dressuurrijder van klasse 1 t/m 3 van vandaag. “Zelf was ik ook super tevreden over mijn proef. Ik had mijn paard licht ingespannen, met de leidsels door de bril en hij was fijn te rijden”, aldus Saskia. Ze rijdt haar 8-jarige Axel (Tolando x Naturel) ook veel onder het zadel, om hem sterker te maken en de aanleuning te verstevigen. “Onder het zadel kan ik beter een pakketje van hem maken.”
Morgen wachten 6 hindernissen voor de lagere klassen en 7 hindernissen voor klasse 4 rijders. En juist die hindernis 7 baart veel menners enige zorgen, want het is in een dal gebouwd, waarbij soms korte wendingen genomen moeten worden tegen een schuine helling. Start en finish liggen bovenop de heuvel. Initiator van het evenement Ton Kruithof raadde de menners aan vooral voorzichtig te zijn en niet vol gas naar beneden te rijden.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de fimpjes