30 november 2019

Boedapest 2019: Eerste overwinning voor Bram Chardon

Bram Chardon won vanmiddag de eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in Boedapest, maar het ging voor Bram en een aantal van zijn collega’s niet van harte. Chester Weber eindigde op de tweede plaats, voor Jérôme Voutaz en IJsbrand Chardon.


Foto: Krisztina Horváth

In tegenstelling tot voorgaande jaren was de Wereldbekerwedstrijd in Boedapest voorafgaand aan de show gepland, waarvoor het publiek gratis toegang had. Dit resulteerde in een mooi aantal toeschouwers in de Laszlo Papp Arena.

In de eerste omloop gingen zowel IJsbrand als Bram in de fout in de eerste marathonhindernis, wat hen veel tijd kostte. Bovendien tikten beide menners de nodige balletjes van de kegels. De zeven vierspanrijders kwamen allen terug voor een tweede kans in de Drive Off over het verkorte parcours, waarbij de resultaten van beide manches bij elkaar werden geteld.

IJsbrand zette vervolgens de snelste tijd van de dag neer, maar er rolden opnieuw drie balletjes. Bram finishte een fractie van een seconde langzamer met slechts een balletje achter zijn naam en pakte de leiding over. Vader en zoon Dobrovitz kwamen vervolgens niet foutloos over de finish en moesten genoegen nemen met de vijfde en zesde plaats. Chester Weber zette een nette rit neer, maar was niet snel genoeg om Bram te kunnen verslaan en werd uiteindelijk tweede. Laatste starter Jérôme Voutaz stuurde zijn Freibergers kort en behendig door het parcours van de Hongaarse level 4 parcoursbouwer Gábor Fintha, maar ook hij was niet snel genoeg en maakte bovendien twee foutjes.

De Wereldbekerwedstrijd staat op zondagmiddag om 15.00 uur op het programma in Boedapest.

Uitslag Competition 1:

  1. Bram Chardon (NED) 275,91
  2. Chester Weber (USA) 279,28
  3. Jérôme Voutaz (SUI) 281,59
  4. IJsbrand Chardon (NED) 286,33
  5. Jozsef Dobrovitz jr. (HUN) 295,87
  6. Jozsef Dobrovitz (HUN) 311,94
  7. Jozsef Vida (HUN) 402,31

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor het fotoalbum.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.