21 maart 2015

Boeiende informatiebijeenkomst vernieuwd Menbewijs

Ruim 120 instructeurs, examinatoren, ondernemers en verenigingsbestuurders kwamen donderdagmiddag 19 maart naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo voor een door de FNRS en KNHS georganiseerde informatiebijeenkomst over het vernieuwde Menbewijs. De toehoorders waren kritisch in hun vragen en er volgden een aantal verhelderende discussies. Een aantal aanwezigen lieten weten enthousiast aan de gang te gaan met de vernieuwde opleiding.

De presentatie van deze dag lag in handen van Bob van Asselt. De middag ging van start in de foyer waarin iedereen van harte welkom werd geheten door Liesbeth Bronkhorst, projectleider van het vernieuwde Menbewijs, John Bierling, directeur KNHS en Constans Manganas, voorzitter van het bestuur van de FNRS. Vervolgens werd de nieuwe opzet van het Menbewijs uitgelegd door Bob van Asselt en examinator Jos van der Wal. Daarna onderwierp Carina Rijgwart, opgeleid bij de Bereden politie, het publiek aan een pittige verkeersquiz. Er bleef één winnaar over die het boek EHBO-Paard in ontvangst mochten nemen. Tot slot gaven de medewerkers van de afdeling Marketing & Communicatie een presentatie over de promotie van het vernieuwde Ruiterbewijs.

Na de presentaties stond er in de Amaliahal een stamppotbuffet klaar die de liefhebbers van de mensport zich goed lieten smaken. Vervolgens nam iedereen plaats op de verwarmde tribunes van de Amaliahal voor een ‘live’ Menbewijsexamen verreden door menner Wito Mink met zijn groom Saskia de Ruiter en de Zwitserse Freiberger Eagle en menner Marianne Fokker met haar groom Carola Broeke en de New Forestpony Figo. De obstakeloefeningen werden onder leiding van Carina Rijgwart mooi opgebouwd en verliepen probleemloos. ‘Menners zijn vaak geneigd de teugels vast te pakken zodra het paard spanning opbouwt, maar dat moet je juist niet doen. Geef hem vrijheid aan de voorkant, zo krijgt het paard het gevoel dat hij kan vluchten en zal hij veel eerder een obstakel passeren” aldus Carina. Tot slot kwam Tonnie van der Hoeven de baan in met zijn tweespan paarden Chirocco en Dodge en groom Patrick Oostveen gevolgd door menner Stephan van de Meijden, lid van het perspectieventeam met zijn enkelspan paard Esra en groom Ellen ter Bruggen. Niemand minder dan Ad Aarts, bondscoach mennen, verzorgde een boeiende clinic en hiermee werd de geslaagde avond afgesloten. De bezoekers kregen een goedgevulde goodiebag, met onder andere beide handboeken ‘Paard&Welzijn’ en “Haal je Menbewijs met plezier’ en de docentenhandleiding mee naar huis.

Ga voor meer informatie over het Menbewijs naar www.menbewijs.nl.