9 augustus 2022

‘Boerenprotest’ – hindernis bij SWM Texel

Op 27 en 28 augustus staat de samengestelde menwedstrijd op het waddeneiland Texel op de agenda. De nieuwe organisatie heeft ook dit jaar voor iedere hindernis een eigen sponsor gevonden.

Vrije Republiek Tessel

Eén hindernis wordt heel uniek: deze wordt gesponsord door de Texelse boeren en wordt aangekleed als ‘protesthindernis’. Omdat de paardenhouderij en paardensport nauw verweven zijn met het boerenleven, past een boerenhindernis perfect bij deze wedstrijd.

Vorige maand, op 8 juli, is Texel met een ludieke protestactie uitgeroepen tot ‘Vrije Republiek Tessel’. De mensen achter de Vrije Republiek Tessel zeggen hierover: “De door de Nederlandse overheid gestelde doelen en hierop volgende maatregelen voor de landbouw zullen desastreuze gevolgen hebben voor de economie en de leefbaarheid op Texel”.

Hoe de hindernis precies aangekleed gaat worden is nog niet bekend, maar het publiek gaat de Vrije Republiek Texel er zeker in terugzien.

Inschrijven voor de menwedstrijd op Texel is mogelijk tot 13 augustus via MijnKNHS, voor bijschrijven na 13 augustus kun je een e-mail sturen naar de organisatie.

Klik hier voor meer informatie