24 mei 2010

Bongers prolongeert tandemtitel in Zelhem

Geert Bongers is de nieuwe Verenigingskampioen tandems 2010. De titelverdediger van 2009 wist in Zelhem opnieuw de concurrentie achter zich te laten. Petra Noordzij en Cornelie de Geijter wonnen respectievelijk zilver en brons in dit onofficiële Nederlandse Kampioenschap van de moeilijkste mendiscipline.


Bij de vierspan pony’s was Bram Chardon heer en meester. De 16-jarige menner heeft duidelijk een aardje naar zijn vader en schreef in Zelhem alle wedstrijdonderdelen met verve op zijn naam. Marcel de Vries eindigde op gepaste afstand op de tweede plaats, voor Aart van de Kamp sr. Bij de tweespan pony’s won Ewoud Boom voor Woutera van de Kamp en Nederlands kampioene Manon van Kasteren. Arjo van Kekem bleef met zijn snelle Hackneypony de Duitse Elke Weber voor, terwijl Harrie Burghoorn, eveneens rijdende met een hackney, beslag legde op de derde plaats.

Bongers stond na de tweede plaats in de dressuur en de overwinning in de marathon ruim op kop in het tussenklassement. In de pittige afsluitende vaardigheidsproef tikte de menner uit Breda er een balletje af, maar zijn voorsprong was dusdanig groot dat dit zijn titel niet in de weg stond. Ondanks het ontbreken van het kampioenslint werd Bongers eervol gehuldigd op de terreinen van de Achterhoekse Paardedagen in Zelhem.