16 mei 2022

Boyd Exell en België bovenaan in Windsor

De internationale menwedstrijd op de terreinen van Windsor Castle zit erop. Boyd Exell won overtuigend, gevolgd door Glenn Geerts en Michael Brauchle. De Belgen wonnen de landenwedstrijd, Duitsland werd tweede en IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Hans Heus brachten Nederland naar de derde plaats.

Glenn Geerts is blij met zijn tweede plaats. “De punten in de dressuur vielen tegen, maar ik was heel blij met de proef. In de marathon reed ik er in de eerste hindernis een bal af, maar ik heb safe kunnen rijden. Het kon nog harder, maar je wilt natuurlijk ook niet te veel ballen rijden. Dat zag je ook bij de concurrentie. Er waren een paar die sneller waren dan ik, maar door de ballen eindigden ze dan toch nog onder me.”


Glenn Geerts
Foto: Krisztina Horváth

Verschuivingen in vaardigheid

Michael Brauchle en Glenn Geerts wisten vandaag alle ballen te laten liggen. Ze kregen 5,79 en 6,08 strafpunten voor tijdsoverschrijding. “De vaardigheid ging top. Ik houd ook van moeilijke parcoursen, dus dat scheelt misschien. Het was mogelijk om de tijd te halen, maar dan wist je dat de ballen je om de oren zouden vliegen. Het was wel jammer dat, ondanks dat hier zoveel goede menners zijn, niemand foutloos was. Kronenberg was bijvoorbeeld ook een moeilijk parcours, maar daar kon je wel vloeiender doorheen rijden en daar waren een paar foutloze rondes. Het is daarentegen wel mooi om te zien hoeveel verschuivingen er binnen het klassement zijn geweest vandaag.”

“De paarden waren super deze week!”, vertelt winnaar Boyd Exell na afloop. Met zijn dressuurscore van 32,9 begon zijn wedstrijd goed. Toch zit, net als bij veel andere menners, de vaardigheid hem dwars. “Het was geen fijne sport helaas”, vertelt Boyd. “Maar de beste van de week heeft wel gewonnen”, voegen anderen eraan toe.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum van de vaardigheid


Boyd Exell
Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.