7 november 2015

Boyd Exell genomineerd voor ‘Best Athlete’ Award

Drievoudig Wereldkampioen en zesvoudig Wereldbekerkampioen Boyd Exell is genomineerd voor de prestigieuze Reem Acra Best Athlete Award.

In totaal zijn er 29 kandidaten genomineerd in 5 categorieën. Voor de titel ‘Best Athlete’, voor paardensporters die de afgelopen 12 maanden uitzonderlijke hippische prestaties hebben neergezet en de sport naar een hoger niveau hebben getild, neemt Exell het op tegen voltigeur Jaques Ferrari (FRA), eventer William Fox Pitt (GBR), eventer Ingrid Klimke (GER), dressuuramazone Charlotte Dujardin (GBR) en Jeroen Dubbeldam (NED). Dubbeldam won deze prijs in 2014.

Op vrijdagavond 13 november wordt tijdens de ‘Oscar uitreiking van de hippische wereld’ in het kader van de FEI General Assembly in Puerto Rico bekend gemaakt, wie de diverse Awards mee naar huis mogen nemen. Het juryvoorzitterschap is in handen van de actrice Bo Derek, die ook de prijzen uitreikt. De jury bestaat verder uit FEI voorzitter Ingmar De Vos, Carmen Barrera, voorzitter van de FEI Regional Group V (Zuid Amerika) en Ulf Helgstrand, vice voorzitter van de Europese Hippische Sportfederatie.