9 juli 2018

Bram Chardon debuteert in Aken

De volledige deelnemerslijst van ’s werelds grootste internationale vierspanwedstrijd in Aken van 17 tot en met 22 juli is bekend. In totaal komen er 24 deelnemers uit 9 landen aan de start. Het Nederlandse landenteam bestaat uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Bram Chardon, die zijn debuut maakt in Aken. Het Nederlandse team was de afgelopen 10 jaar onverslaanbaar in de landenwedstrijd. Individueel titelverdediger in Aken Boyd Exell won deze prestigieuze wedstrijd al acht keer eerder.

Bram Chardon
Foto: Pixelvisuel

Programma

Dinsdag 17 juli 
10.00 uur: veterinaire keuring

Woensdag 18 juli 
13.00 uur: dressuur, openingsrubriek, telt niet mee voor het individuele-en landenklassement

Donderdag 19 juli 
10.00 uur: dressuur, telt mee voor het individuele-en landenklassement

Vrijdag 20 juli 
11.00 uur: Vaardigheid- speel uw spel, telt niet mee voor het individuele-en landenklassement

Zaterdag 21 juli
14.30 uur: marathon, telt mee voor het individuele-en landenklassement. Er is geen A-traject in de marathon, de deelnemers krijgen ca. 30 minuten de gelegenheid hun span los te rijden in een speciaal hiervoor aangewezen plek met een oefenhindernis.
21.30 uur: Gecombineerde spring,- eventing-, en vierspanproef in het hoofdstadion, telt niet mee voor het individuele-en landenklassement

Zondag 22 juli 
10.00 uur: vaardigheid, telt mee voor het individuele-en landenklassement
12.30 uur: prijsuitreiking

Klik hier voor de deelnemerslijst.

Deelnemers extra proef zaterdagavond

De deelnemers aan de spectaculaire gecombineerde spring,- eventing-, en vierspanproef in het hoofdstadion op zaterdagavond zijn:
1. Benjamin Aillaud (FRA)
2. Georg von Stein (GER)
3. Jérôme Voutaz (SUI)
4. Glenn Geerts (BEL)
5. Koos de Ronde (NED)
6. Chester Weber (USA)

Deze deelnemers nemen speciaal voor deze proef een extra vierspan mee naar Aken. Er wordt maar liefst € 30.000 verdeeld over de ruiters en menners, waarbij de deelnemers van het winnende team ieder €3.500 verdienen.