10 mei 2010

Bram Chardon definitief naar klasse 4

Na zijn tweede plaats in Horst en zijn overwinning in Uden kreeg Bram Chardon van bondscoach Tjeerd Velstra te horen dat hij definitief de overstap kan maken naar de klasse 4.


Begin februari liet Velstra de 16-jarige Bram weten dat hij een aantal observatiewedstrijden mocht rijden om te bepalen of hij definitief op klasse 4 niveau thuishoorde. Na een wat tegenvallende dressuur in Horst spande Bram zijn pony´s om in Uden en won hij dit onderdeel met glans. In de marathon maakte het jonge talent in hindernis drie een klein foutje waardoor hij de overwinning moest overlaten aan Marcel de Vries. In de afsluitende vaardigheidsproef wist Chardon jr. foutloos en 20 seconden binnen de toegestane tijd te blijven waardoor hij de eerste klasse 4 wedstrijd van zijn carrière op zijn naam schreef.

Bondscoach Velstra is blij met de goede prestaties van Bram: ´Bram hoort in de klasse 4 thuis, dat heeft hij bewezen. Hij is een sterke concurrent voor de gevestigde orde en dit motiveert hen om nog beter hun best te doen.`

Uitslagen Uden