4 november 2014

Bram Chardon neemt in 2016 de leidsels over van IJsbrand

IJsbrand Chardon maakte deze week bekend dat hij in 2016 het wereldkampioenschap voor vierspannen in Breda nog rijdt en dan geleidelijk aan de leidsels van zijn vierspan aan zijn zoon Bram Chardon overdraagt.

Momenteel staan er zo'n elf vierspanpaarden ter beschikking van de Chardons wat betekent dat Bram al eerder met de paarden aan de slag gaat.

“Bram wil in 2015 op het WK voor pony’s in Breda nog één keer voor de Wereldtitel gaan,” vertelt IJsbrand. “Daarna zal hij geleidelijk aan mijn tweede span uitbrengen. We gaan ons richting 2016 focussen op mijn vierspan want ik heb een goed gevoel en ik zou graag nog een keer Wereldkampioen willen worden. Bram heeft de ambitie om na het WK vierspannen 2016 zich volledig te richten op een vierspan paarden. Als hij deze ambitie houdt, wil ik hem uiteraard niet in de weg staan en zal ik plaats maken voor hem en hem ook ondersteunen. Bram is uiteraard nog jong en mocht hij de komende jaren toch een andere koers te willen varen, dan blijf ik rijden. We zijn absoluut niet bezig met stoppen, in tegendeel. We hebben een aantal goede jonge paarden aangekocht die we klaarmaken voor de toekomst.”

Het Welsh pony vierspan van Bram Chardon blijft na het WK pony’s 2015 in Schipluiden: “De pony’s gaan onder geen beding weg,” vertelt Bram. Ze horen hier en ze blijven hier.”