1 juli 2020

Brand verwoest voorraad Dominick dekens

Op dinsdagavond 30 juni zag Ida Verberne - Jonk, eigenaresse van Dominick dekens, haar volledige voorraad in vlammen opgaan bij een brand in de loods waarin de dekenvoorraad, de vrachtwagen en alle andere materialen waren opgeslagen. Er vielen geen gewonden.

De brandweer liet de loods gecontroleerd uitbranden en de rook was tot in de wijde omtrek te zien. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

De sympathieke Ida is een bekend gezicht in de menwereld. Behalve dat ze zelf menner is, staat ze met haar bedrijf Dominick op veel menwedstrijden en paardensport-evenementen in binnen en buitenland.
Ze vertelt aangeslagen: “Toen we hoorden van de brand zijn we er direct heengegaan, maar toen we daar aankwamen sloegen de vlammen al uit het dak. Het pand stond echt in lichterlaaie. Dan sta je met een trieste blik te kijken hoe heel je levenswerk letterlijk en figuurlijk in vlammen opgaat.
We gaan door en proberen zo positief als mogelijk naar de toekomst te kijken. Met de fabriek hebben we direct contact opgenomen; zij willen met ons meedenken en zo snel mogelijk weer leveren. Maar er gaat nog wel een tijd overheen voordat we weer op volle sterkte zullen draaien. De belangrijkste producten gaan we nu met spoed produceren, de rest zal straks weer langzaam aangevuld worden.”

Op de FB-pagina van Dominick vervolgt ze: “De dekens van wasserij Limpia lagen gisteravond gelukkig niet in het magazijn. De komende periode gaan we keihard ons best doen om weer te kunnen leveren. Flexars komen onze kant op en Hirzl zullen we vanaf eind volgende week weer kunnen leveren. Onze fabriek doet hun uiterste best om de Dominick dekens zo snel mogelijk te produceren. De eerste serie Lite is toevallig al onderweg en vanaf eind september zullen de stal- en buitendekens weer uit voorraad leverbaar zijn.”