24 september 2014

Brasseur maakt overstap naar warmbloedpaarden

Tweevoudig wereldkampioen vierspannen Felix-Marie Brasseur start volgend seizoen met het vierspan warmbloedpaarden in eigendom van de Belgische eigenaar Philippe Dubaere. Het span werd dit seizoen met succes op nationaal en internationaal niveau uitgebracht door Jan Vanden Berghe.
De manager van Brasseur kwam in contact met Dubaere en de twee maakten een voorstel voor een samenwerkingsproject: “Ik had eerder al het vierspan van Philippe opgemerkt, mooi om te zien, en naar mijn gevoel een span dat overeenkomt met de eisen van de huidige jurycorpsen. We hebben een afspraak gemaakt en het klikte vanaf het begin. Dubaere draagt zijn paarden in het hart en hij heeft één wens, ze zien evolueren en verbeteren. En dat is nu net wat ik waardeer, een paardenman met een ambitieus project,” aldus Brasseur.

Brasseur heeft als doel deelname aan het EK vierspannen in Aken 2015. Hij rijdt de eerste wedstrijd met dit nieuwe vierspan op de internationale menwedstrijd in Horst, dat van 16 tot en met 19 april 2015 op de kalender staat. De vierspanrijder uit het Belgische Marchin heeft bovendien de nationale mencommissie een voorstel gedaan om de dressuurtraining van de Belgische vierspanmenners op zich te nemen.

Equivox.be