6 september 2010

Breda: fantastisch internationaal debuut voor Chardon jr.

De 17-jarige Bram Chardon maakte afgelopen weekend in Breda zijn internationale debuut. De zoon van IJsbrand en Paulien Chardon wist zijn zenuwen de baas te blijven en presteerde op alle onderdelen uitstekend waardoor hij de wedstrijd winnend kon afsluiten.


Chardon junior werd tweede in de dressuur achter de bronzen medaillewinnares van Greven 2009 Tinne Bax uit België: “Ik ben altijd al zenuwachtig voor de dressuur, maar nu helemaal. Ik vond het erg spannend om in Breda te mogen rijden, het is toch een heel groot concours met veel ambiance. Ik wist dat als ik kans wilde maken om te winnen, ik in de dressuur goed moest presteren. Mijn pony’s liepen gelukkig ontspannen.” Bram werd in de dressuur bijgestaan door zijn oudste zus Jeannette en zijn moeder Paulien.
In de marathon reed de Nederlands Kampioen klasse 3 aanvallend en na een klein foutje in de tweede hindernis waar een balletje rolde ging hij vol gas foutloos verder. Ook in dit onderdeel behaalde Chardon de tweede plaats. De marathon werd op naam geschreven door Aart van de Kamp jr. die zijn Shetland pony’s razendsnel door de acht hindernissen laveerde. Na twee onderdelen ging Bram aan de leiding in het tussenklassement, met ruime voorsprong op Jan Nijs
In de vaardigheid bleef Bram met zijn vierspan witte Welsh pony’s foutloos binnen de tijd waardoor hij zijn eerste internationale wedstrijd winnend kon aflsluiten: “Mijn pony’s waren topfit in de vaardigheid, ik kon ze perfect rijden en schakelen wanneer ik wilde. Het liep zo goed, dat ik ruim op tijd was, ik had langzamer kunnen gaan rijden maar heb er voor gekozen om het hoge tempo aan te houden omdat ze zo fijn liepen,” aldus junior.

József Dobrovitz junior, zoon van vierspanrijder József Dobrovitz, schreef de vaardigheid op zijn naam en werd in het eindklassement derde.
 

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.