1 september 2016

Breda: IJsbrand Chardon neemt de leiding met prachtige proef

Viervoudig Wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon zette vanmiddag onder een stralende zon een prachtige dressuurproef neer, waar zijn concurrenten zich morgen op stuk kunnen bijten. Alle ogen op de zeer goed gevulde tribunes waren gericht op Chardon, die als voorlaatste starter het mooie hoofdstadion in Breda betrad en met een score van 36,87 punten de voorlopige leiding heeft genomen in het individuele klassement.


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

“Ik ben heel erg tevreden over de proef van IJsbrand,” vertelt bondscoach Harry de Ruyter. “Vooral het opwaartse rijden, de perfecte overgangen en de mooie verzameling maakten indruk. Ook de figuren waren netjes afgewerkt, kortom een zeer goede proef.”
Theo Timmerman volgt op enige afstand op de voorlopige tweede plaats, waardoor het Nederlandse landenteam momenteel aan de leiding gaat. “Deze twee resultaten tikken al lekker door,” lacht De Ruyter. “Dus ik heb Koos de Ronde wel op het hart gedrukt dat hij morgen scherp moet blijven.”

Individueel deelnemer Bram Chardon scoorde 54.80 en bezet momenteel de achtste plaats in het 28 deelnemers tellende veld. Bram maakt in Breda zijn WK-debuut bij de vierspan paarden en reed een mooie, vlotte proef. Mark Weusthof staat momenteel op de elfde plaats, terwijl Hans Heus na een nette dressuurproef waarmee hij hoger had mogen staan, op de 25ste plaats is beland.
Of IJsbrand Chardon de leiding in het individuele klassement vast weet te houden wordt morgen bekend nadat zijn concurrenten, waaronder Koos de Ronde en regerend Wereldkampioen Boyd Exell, hun proef hebben gereden.

Naast Koos de Ronde die het laatste teamresultaat moet neerzetten, komen morgen ook zijn broer Peter de Ronde, Edwin van der Graaf en Herman ter Harmsel in actie.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.