9 juli 2015

Breda: Record aantal inschrijvingen WK Ponymennen

Afgelopen maandag 6 juli was de sluitingsdatum van de 'entries in principle', de eerste aanmelding voor het FEI wereldkampioenschap ponymennen voor enkel-, twee- en vierspannen dat van 2 t/m 6 september a.s. in Breda wordt gehouden. Een record aantal van 98 deelnemers heeft zich aangemeld uit 15 landen.

"Wij zijn ontzettend blij met deze enorme belangstelling," zegt John de Vos, toernooidirecteur van Outdoor Brabant dat verantwoordelijk is voor de organisatie van het WK ponymennen 2015. "Ter vergelijking: in 2013 namen 67 menners deel aan het WK in Pau, 77 in 2001 en 89 in 2009 in Greven. Dat zegt iets over de sport natuurlijk maar ook over ons evenement."

De volgende landen zullen een team afvaardigen, bestaande uit minimaal twee enkelspannen, twee tweespannen en één vierspan:

België
Denemarken
Duitsland
Frankrijk
Groot-Brittannië
Hongarije
Italië
Nederland
Oostenrijk
Zweden
Zwitserland

Daarnaast komen er individuele deelnemers aan de start uit:

Estland
Finland
Polen
Amerika

Op 6 augustus a.s. sluit de nominatieve inschrijving en dan wodt bekend wie er aan het WK ponymennen deelnemen. Naar alle verwachting zullen in ieder geval de regerend wereldkampioenen op deze lijst prijken; Bram Chardon (NED – ponyvierspan), Ewoud Boom (NED – ponytweespan) en Martin Hölle (HUN – pony-enkelspan).

Naast het WK wordt tijdens Outdoor Brabant ook een landenwedstrijd – CAIO – voor vierspannen paarden gehouden. Zeven landen waaronder favoriet Nederland, zullen acte de presence geven. Zij zullen deze editie vooral gebruiken als verkenning voor het WK Vierspannen paarden dat volgend jaar in Breda plaats vindt.