1 september 2016

Breda: Timmerman voorlopig aan de leiding

Onder aangename temperaturen waarbij de zon af en toe achter de wolken vandaan komt, is het WK vierspannen in Breda vanmorgen van start gegaan met de dressuur. Na de eerste 15 deelnemers gaat teamlid Theo Timmerman voorlopig aan de leiding met een score van 45.95 punten. Individueel deelnemer Mark Weusthof bezet de vierde plaats.

Timmerman reed een goede, vlotte proef waarbij vooral zijn achterspan uitblonk. Het voorspan was wat onrustig door een incident op het losrijterrein op woensdag: “Mijn linkervoorpaard Mister was iets van slag, maar dat is all in the game,” vertelt Timmerman, die hoge punten scoorde in de stap en in de tempoverschillen.

Mark Weusthof verliet met een score van 57.22 punten de piste. Weusthof had zijn span fijn aan het lopen, maar miste kostbare punten doordat de onderdelen met uitstrekken niet goed uit de verf kwamen.

Vanmiddag om 14.33 uur komt individueel deelnemer Hans Heus in de ring, om 15.52 uur start Bram Chardon en om 16.14 uur zullen alle ogen gericht zijn op viervoudig Wereldkampioen IJsbrand Chardon, die het tweede teamresultaat zal neerzetten.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.Foto: Krisztina Horváth