19 juni 2020

Bühl opent post-corona seizoen

De CAI2* wedstrijd in het Duitse Bühl opent het post-corona seizoen van 8 tot en met 12 juli. Het enthousiaste organisatiecomité werkt dag en nacht om de deelnemers volgens het coronaprotocol te kunnen ontvangen.

De organisatie werkt nauw samen met de lokale autoriteiten wat heeft geresulteerd in toestemming om per menner twee helpers toe te laten in plaats van één! Elk land mag ook een trainer en een chef d’equipe afvaardigen en er zijn douches beschikbaar. Er mag ook drank en kleine meeneemmaaltijden verkocht worden.
Maar voor iedereen die niet uit hetzelfde huishouden komt geldt dat er 2 meter afstand gehouden moet worden!Er kunnen zo’n 94 deelnemers starten en de organisatie heeft inmiddels inschrijvingen binnen uit Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Denemarken, Ierland en de Verenigde Staten. Voor de enkelspanrijders vormt Bühl een belangrijke wedstrijd ter voorbereiding op het WK in Pau eind oktober.
Speciaal voor deze gelegenheid heeft de organisatie de Française Estelle Hebert uitgenodigd als stalmeester. Zij maakt ook deel uit van het stallingsteam in Pau. Behandelend dierenarts in Bühl Laura Oberlin fungeert als FEI Foreign Vet in Pau.

Het wedstrijdterrein in Bühl is vlak en telt zes hindernissen. De parcoursbouwers houden er uiteraard rekening mee dat dit de eerste wedstrijd van het jaar is.

Naast de internationale rubrieken voor enkel-en tweespannen paarden en pony’s is er ook een nationale rubriek voor Children om de toekomst van de mensport te ondersteunen.

De organisatie verwacht controles door de politie maar gaat er van uit dat dit geen problemen oplevert als iedereen zich netjes gedraagt en aan de regels houdt.

Klik hier voor meer informatie.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.