3 augustus 2018

CAI Beekbergen decor voor NK Vierspannen

Van 9 tot en met 12 augustus staat in Beekbergen de internationale menwedstrijd op het programma. Naast de internationale wedstrijden vormt het CAI Beekbergen ook het decor voor het Nederlands kampioenschap vierspannen.

Op het bekende paardensportcentrum Riant zal het de menners aan niets ontbreken. De thuisbasis van Mieke van Tergouw heeft alles in zich om er een top evenement van te maken. Ondanks de warmte tijdens de voorbereidende werkzaamheden, is de organisatie in Beekbergen er weer helemaal klaar voor. Dit jaar zijn er diverse nieuwe hindernissen voor de marathon verrezen en is ook de watercombinatie geheel vernieuwd.


Koos de Ronde
Foto: Pieter de Ronde

Het Nederlands kampioenschap voor de vierspannen is geïntegreerd in de internationale wedstrijd. Voor Nederland verschijnen toppers als titelverdediger Koos de Ronde, Mark Weusthof en Theo Timmerman aan de start. IJsbrand Chardon en Bram Chardon slaan het NK dit jaar over om hun paarden even iets rust te gunnen in de aanloop naar het wereldkampioenschap dat in september in het Amerikaanse Tryon verreden wordt.

Naast de Nederlandse toppers komt er ook een aantal internationale rijders aan de start. Zo komt uit Duitsland Christoph Sandman, uit de Verenigde Staten Chester Weber, de Fransman Coudry en van onze zuiderburen zijn er aanmeldingen van onder meer Glenn Geerts en Dries Degrieck.

Naast de vierspannen staat er ook een internationale tweespanwedstrijd op het programma en komen er diverse paramenners in actie. Op zondagmiddag is er een leuk showprogramma met onder meer een unieke demonstratie waarin dressuuramazone Adelinde Cornelissen samenwerkt met Claudio Fumagalli en Mieke van Tergouw.

Klik hier voor meer informatie.