16 april 2023

CAI Kronenberg: Veel Nederlandse winnaars

Vandaag werden de winnaars bekend van CAI Kronenberg. De 3* twee- een vierspan pony's en paarden reden de vaardigheid en voor de overige rubrieken stond de marathon op het programma. In maarliefst acht van de twaalf rubrieken bleef de winst in eigen land.

Vaardigheid

IJsbrand Chardon (NED) en Sietske Flobbe (NED) reden vandaag een dubbel foutloze vaardigheid en wonnen daarmee de 3* vierspan paard en 3* tweespan pony. Koos de Ronde (NED) en Georg von Stein (GER) eindigden op plaats twee en drie en bij de tweespan pony’s maakten Nathalie van der Ende (NED) en Anouk de Haas (NED) het podium compleet.

Martin Hölle liep vandaag 5.90 strafpunten op, maar kon zich dat permitteren. Hij hield zijn concurrent Francois Dutilloy (FRA) als nog op acht punten achterstand. Ewoud Boom (NED) eindigde als derde bij de 3* tweespan paarden. Bij de 3* vierspan pony’s was het volledige podium Belgisch. Tinne Bax won, gevolgd door Bert van den Bosch en Julien Vanhoenacker.

Marathon

De marathon vandaag zorgde voor de nodige verschuivingen. Karin Huser (SUI) moest haar eerste plaats afstaan aan Berengere Cressent (FRA). Brent Janssen eindigde als tweede en Karin Huser maakt het podium compleet.

Frank van der Doelen won vandaag de marathon van de 3* enkelspan paard en sloot daarmee de wedstrijd winnend af. Ingrid Hendriksson (NOR) eindigde met haar negende plaats in de marathon als tweede en Linnea Kristiansen (SWE) klom naar de derde plaats.

Eline Mentink (NED) won dit weekend bij de 2* tweespan paarden de dressuur en de vaardigheid en was daarmee onverslaanbaar. Peter Gerborn (SWE) eindigde als tweede en Anja Sander (GER) eindigde als derde.

Ook bij de 2* enkelspan paard, 2* vierspan pony, 2* tweespan pony en bij de para’s ging de winst naar Nederland. Het waren Shirley Moors, Joris Wouda, Dexter Biersteker en Ingmar Veneman die aan het langste eind trokken. Bij de 2* enkelspan pony was de overwinning voor Kay Goossenaerts (BEL)