15 juni 2015

Cees Meeuwis nieuwe voorzitter Outdoor Brabant

Vandaag werd tijdens de persconferentie van Outdoor Brabant, in het sfeervolle Oude Stadhuis van Breda, de nieuwe voorzitter van het bestuur, Cees Meeuwis, gepresenteerd. De oud-wethouder van Breda neemt daarmee het symbolische stokje, in de vorm van een computermuis, over van oud-voorzitter Ton Overeem. 


Meeuwis gaat zich onder andere inzetten om van het paardensportevenement Outdoor Brabant, hét ideale platform te maken voor de locale ondernemers van West Brabant, van Breda tot Rotterdam en Antwerpen.
Meeuwis: “De potentie van dit evenement is heel groot voor de regio en is het ideale platform voor ambitie. Ondernemers uit de regio krijgen er langs de lijnen van de sport kansen om in contact te komen met relevante partijen, bedrijven en overheid uit de regio en ook daarbuiten.”
Daarnaast wil hij Outdoor Brabant een duurzaam karakter te geven dat zich, naast de vijf dagen van topsport, gedurende het gehele jaar bezig houdt met de paardensport, bijvoorbeeld door middel van kleinere wedstrijden, congressen, hippische demonstraties en een sportgala.

Vandaag waren IJsbrand en Bram Chardon ook op de persconferentie aanwezig om hun sportieve plannen voor 2015 en 2016 kenbaar te maken. Beiden hebben de ambitie Wereldkampioen te worden.
Bram wil dit jaar zijn wereldtitels van 2011 en 2013 ponymennen prolongeren voordat hij de overstap gaat maken naar de vierspan paarden. Hij zal zijn topniveau van Pau 2013 minimaal moeten evenaren in eigen land en voelt dit als een gezonde druk, mede omdat hij zich verzekerd heeft van de steun van twee sponsors voor de komende twee WK’s. De wedstrijd van Minden in juli zal zijn eerstvolgende meetpunt zijn om te zien hoe zijn span er voor staat. Bram geeft daarmee aan dat een wereldtitel niet kan en mag afhangen van de fouten van een ander en hij er zelf alles aan wil doen wat in zijn mogelijkheden ligt.
Naast de pony’s is hij een vierspan paarden aan het samenstellen waarmee hij zich in de toekomst met de top wil kunnen meten. Hij acht de kans klein dat hij al een startplaats kan verdienen voor het WK vierspannen, zodat vader en zoon tegen elkaar zouden kunnen uitkomen. Zo niet, dan is hij in ieder geval onderdeel van zijn vaders team tijdens het WK.

Van IJsbrand is het inmiddels zeker dat hij na 2016 niet stopt met de vierspansport. Hij weet zich de komende jaren verzekerd van de steun van een goede sponsor: “Black Horses”. Hij ziet de concurrentie van het landenteam (Chardon, De Ronde en Timmerman) groeien en noemt het uniek dat het landenteam al sinds 2007 ongeslagen is.
“We willen nu ook eens voor de titel ‘Sportteam van het Jaar’ genomineerd worden”, grapt hij.
Als afsluiting van de persconferentie werden de nieuwe logo’s van de WK’s en de website van Outdoor Brabant gepresenteerd, waarin zowel de hippische uitstraling als de Nederlandse driekleur is verwerkt.