28 juni 2017

Chablis, Nebanice en Schwaiganger: alle Nederlandse paarden en pony’s goedgekeurd

De paarden en pony's van de Nederlandse deelnemers aan de wedstrijden in het Franse Chablis, het Tsjechische Nebanice en het Duitse Schwaiganger zijn vanmiddag probleemloos door de veterinaire keuring gekomen.

Ans van der Velden, Eline Houterman, Rudolf Pestman, Piet de Ronde in Chablis
Foto: Esther Klok

Chablis

Eline Houterman, Rudolf Pestman, Ans van der Velden  en Piet de Ronde nemen deel in de internationale enkelspanrubriek. Karel van Kekem, Woutera van de Kamp en Rodinde Rutjens verdedigen de Nederlandse driekleur bij de tweespan pony’s en Aart van de Kamp is als enige Nederlander vertegenwoordigd bij de vierspan pony’s.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Nebanice

Vierspanrijders Hans Heus en Harry Streutker zijn afgereisd naar het Tsjechische Nebanice en ook hun paarden kwamen goed door de keuring. Een van de paarden van de Tsjechische vierspanrijder Josef Hrouda werd afgekeurd en morgenochtend is de reinspectie van het paard Nico van de Poolse tweespanrijder John Szymon.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.Schwaiganger

Nederlands kampioene enkelspan pony’s Marissa Schuiling en tweespan ponymenner Dirk Neerincx nemen deel aan de internationale menwedstrijd voor pony’s in Schwaiganger. Hun pony’s werden eveneens zonder problemen goedgekeurd. Tijdens deze wedstrijd binden de Duitse ponymenners de strijd met elkaar aan om de nationale kampioenstitels.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.