22 november 2008

Chardon tweede in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart

STUTTGART (KNHS) – IJsbrand Chardon (Den Hoorn) is vandaag tweede geworden in de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in het Duitse Stuttgart. De viervoudig wereldkampioen moest zijn meerdere erkennen in de Hongaar Jozsef Dobrovitz. De Duitser Christoph Sandmann eindigde op de derde plaats.


Chardon had het voordeel als laatste starter en wist de snelle tijd van Dobrovitz net te verbeteren. De Hongaar zette in de tweede omloop over een verkort parcours echter een magnifiek staaltje menkunst neer en voerde met een fantastisch gereden foutloze en razendsnelle ronde de druk op Chardon op. Toen Chardon de piste van de drukbezochte Schleyer Halle binnentrad wist hij dat het lastig zou worden de tijd van Dobrovitz te verslaan. Nadat er vervolgens een balletje rolde wist Chardon dat zijn kans op de overwinning verkeken was en reed hij op safe de wedstrijd uit.
“Dobrovitz heeft verdiend gewonnen vandaag. Het verschil tussen ons na de eerste omloop was minimaal, maar hij reed vandaag gewoon sterker. Ik reed er een balletje af en vanaf dat moment heb ik geen risico’s meer genomen, ik wilde er alleen voor zorgen dat ik Sandmann voor bleef.”
Voor Dobrovitz is de Wereldbekerzege de eerste op zijn lange lijst van successen en de 40-jarige Hongaar was zichtbaar verguld met zijn overwinning.
Chardon en Dobrovitz gaan na twee wedstrijden ex-aequo aan de leiding in het tussenklassement.

De volgende Wereldbekerwedstrijd vierspannen wordt gehouden in het Zweedse Stockholm op 29 en 30 november. De eerstvolgende Wereldbekerwedstrijd voor Koos de Ronde is Boedapest (Hongarije) op 6 en 7 december. Zowel De Ronde als Chardon starten in Mechelen (België) op 29 en 30 december.

Uitslag:
1. Jozsef Dobrovitz (Hun) 232,49
2. IJsbrand Chardon (Ned) 242,70
3. Christoph Sandmann (Ger) 245,97
4. Christian Plücker (Ger) wild card 132,18
5. Michael Brauchle (Ger) wild card 135,50
6. Werner Ulrich (Sui) 146,53
7. Zoltan Lázár (Hun) 177,90

Stand na 2 wedstrijden:
1 Ysbrand Chardon (Ned) 17
1 Jozsef Dobrovitz (Hun) 17
3 Koos de Ronde (Ned) 5
3 Christoph Sandmann (Ger) 5
5 Boyd Exell (Aus) 3
5 Werner Ulrich (Sui) 3
7 Tomas Eriksson (Swe) 2
7 Zoltan Lázár (Hun) 2

(Bron: KNHS)